Network Marketing’de Karşılaşılan Engeller ve Çözüm Önerileri – 4 -Bu İşi Saygın Bir İş Olarak Görememe
Network marketing ticaretini anlayamamışların söylediği “boş iş” tanımlamasına dair daha önce Network Marketing’de Karşılaşılan Engeller ve Çözüm Önerileri -3- Bu İş Boş İş başlıklı yazımızı yayımlamıştık. Serimizin bugünkü başlığı ise “Bu İşi Saygın Bir İş Olarak Görememe Algısı”.
Gerçekten de pek çok kişi için network marketing, kolayca anlaşılabilecek ve vizyonu görülebilecek bir iş değildir. Hiç kimse bugüne kadar tavsiye ettiği bir şeyden dolayı para kazanamadığı için bu tavsiye ticareti olarak bilinen sektörden de kazanabileceğini algılayamayabilir. Bu nedenle bu işi saygın bir iş olarak göremez ve paradigmalarını kıramayabilir.
Örneğin, bu bir katalog satışı işi der, kapı kapı dolaşıp ürün satmak istemediğini söyler. Boş zamanlarında yapılabilecek değersiz bir meşgale diye düşünür. Bu işi asli olarak yapmak mümkün değil fikrindedir. Olsa olsa pazar parası çıkar, daha fazlası da olmaz diye içinden geçirir. Ve maaşlı işine geri döner, sevmediği ve seçmediği insanlarla çalışıp başkalarını zengin etmeye devam eder.
Maaşlı İşlerin Saygınlığı (!)
Detaylı bir analize hiç gerek görmeden soralım: Maaşlı işler çok mu saygındır acaba? Sürekli işten atılma korkusu ve gelecek kaygısı yaşatmaz mı insana? Beki de hiç sevilmeyen, yüzü bile görülmek istenmeyen kişilerle çalışmak zorunda kalınmaz mı? İşin ehli olmasa da, liyakatsız da olsa, üst kademeye daha yakın olanın terfi aldığı bir sisteme mahkûm değil midir herkes? Herhangi bir kriz anında daha az maaşa ama daha fazla çalışmak zorunda bırakılmaz mı insanlar?
Bazı şefler, idareciler ya da patronlar çok egolu ve küçücük hatalarda bile toleranssız değil midirler? Üst makamdakiler, sizin işi daha iyi öğrenip parlamanızdan ve yerine geçmenizden korkuyor olabilirler mi? Mobbingler, her ortamda rahatsız edici dedikodular ve ayak oyunları ile karşılaşılıyor mudur? Yurtdışından patronun yakını gelse ya da bir kriz çıksa her an işsiz kalma riski bulunmakta mıdır? Bunların hiçbiri ile network marketing sektöründe karşılaşmazsınız, aksine müthiş bir ekip desteği var, yardımlaşma en temel esas desek, bu kişiler ne derler acaba?
Kendi İşinin Patronu Olmanın Saygınlığı (!)
Peki gelelim, kendi işinin patronu olunan prestijli işlere (!) Bir patron, genelde herkesten daha fazla çalışmak zorunda mıdır? İş yerine en erken gelip, en geç çıkan o mudur? Bazen ailesinin nafakasını çıkaramazken, çalışanlarının maaşlarını, primlerini ödemek zorunda mıdır? Zor kararlarda tek başına tüm yükün altında kalıp, stresle mücadele eder mi? Her an siyasi bir kriz, bulaşıcı bir hastalık ya da kurlardaki beklenmedik artış riski ile karşı karşıya kalabilirler mi?
Stok, pazarlama, vergi hukuku, lojistik gibi konularda bilgi sahibi olmak zorunluluğu var mıdır? Her şeyi doğru yapsa da küçücük bir hatasının etkisiyle, müşterisinin batması nedeniyle, ekonomik krizler gibi çevresel faktörlerden dolayı her an batma tehlikesi yok mudur? Yangın, sel, deprem gibi doğal afetler sahibi olduğu iş yerinin ve patronluğunun sonu olabilir mi? Bunların hiçbiri ile network marketing sektöründe karşılaşmazsınız desek, bu kişiler ne derler acaba?
Her İş Saygındır, Emek Gerektirir
Yani kısacası, hiçbir iş kolay değildir, her alınteri ve harcanan emekler saygınlığı hak eder. Emek kutsaldır ve her iş kendi içerisinde çok büyük sıkıntılar taşır. Tavsiye Ticareti ise bizlere önce bir B planı ve sonrasında hayatımızın odağında olabilecek bir iş fırsatı, kazanç olanağı sunar.
Kapı kapı dolaşıp ürün satmanızı değil, yapılan araştırmalara göre en iyi reklam modeli olan tavsiyenin gücünü kullanmanızı ister. Memnun kaldığınız her ürün ve hizmeti tavsiye ettiğiniz gibi bu sektöre girince de aldığınız ve kullanıp memnun kaldığınız ürünleri, başkalarının da faydalanması için tavsiye etmeniz gerekir. Reklamını size yaptırır ve bunun karşılığında sizlere bir gelir imkânı verir.
Network Marketing Sizi Özgürleştirir
Network marketing şirketleri, kaliteli ürünleri ile size her türlü eğitim ve teknik destekleri sunarlar. Sizi hiçbir ayrıntıyla, vergiyle, kargoyla, stokla, resmi prosedürlerle uğraştırmaz, hepsini kendi yaparlar. Ekibinizi oluşturdukça size artan pasif gelirler vaat edilir.
Yıllar geçtikçe hem maddi hem manevi açıdan sizi refaha kavuşturacağını iddia eden bir işle karşı karşıyasınız. Network marketing sizi kendi işinize sahip olma özgürlüğüne kavuşturuyor. Başkalarının hayatlarına dokunulup onların saygı ve sevgisini kazanmanızı sağlıyor.
Kimilerinin sağlıklarına kimilerinin de ceplerine katkı sunmanızı ve bundan dolayı teşekkürler almanıza vesile oluyor. Çok güzel dostluklar, mutlu ve huzurlu bir yaşam, emeklilik ve miras bırakma gibi güzellikler de bu işin diğer güzelliklerinden sadece birkaçı.
Bu nedenlerle network marketing herkesin saygınlığını bozmadan yapabileceği ve herkesin yapmak için nedenleri olabileceği bir iş. İster ek iş isterse asli iş olarak yapabilmenin mümkün olduğu bir iş. İster ev hanımı ister bürokrat olunsun, zaman ayırmaya değer bir sektör. Sizin saygınlığınızı almayacak aksine size değer katacak bir iş.
Bu işi birileri kısır günlerinde yaptıysa, birilerine zorla birşeyler satmaya çalıştıysa bu sizin sorununuz değil ki. Geçmişte bu işi yapanlar arasında dolandırıcıların olması da sizin sorununuz değil aslında. Eğer bu işi etik, dürüst ve saygın bir şekilde yaparsanız, saygın olarak anılmanızın pek mümkün olduğu bir ticaret modeli bu. Unutmayın, her şey sizin elinizde.
Gelecek, fırsatları bugünden görenlere aittir. Sorularınız ve katkılarınız için sayfanın altındaki yorum bölümünden ya da sitemizde bulunan herhangi bir iletişim kanalını kullanarak bizlere çekinmeden yazabilir ve ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalınız…
her zaman dediğiniz gibi işimizi etik, dürüst ve saygın bir şekilde yaparsak saygınlığımızı daha arttıracak bir iş modeli zamanında ülkemizde anlamadan bilmeden bu işe girenler bu işi rezil etmişler insanların aklında daima bir dolandırıcılık olarak kalmış ama insanlar bu aileye girdiği zaman bunun böyle olmadıgını burda yalancı dürüst olmayanların barınamayacağını görüyor ve o eski aklılarında kalan her olumsuzluk silinip yerine daha hos ve güzel duygulara bırakıyor sonradan ben neden bu kadar önyargılı imişim neden daha öce başlamamışım diye hayıflanıyor.yine rahmetli Babamdan bahsedeceğim her zaman söylediği oğlum bir iş yapacaksan bu her ne olursa olsun tuvalet dahi temizlesen işin hakkını ver dürüst ol işinin en iyisini yap gerisini düşünme sen en iyisi ol yaptığın işte kazanımların mutlaka gelecektir bu işde de öyle dürüst etik kurallarına uyarak yaparsak en önemlisi ben demeyi bırakıp biz diyebilirsek ki diyoruz gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.Aynı zamanda ilk önce biz ler bu ürünleri deneyimleyip sonra tavsiye ettiğimizde insanların hayatlarına dokunduğumuzda buradan hem mutluluk hemde kazanç elde ediyor olmak ne kadar güzel bir his……
ENDER AKGÜN BEYE ENGİN AKGÜN BEYE TÜM NM AKADEMİ ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDEYORUZ BÖYLE BİR MECRAYI BİZLERE ÜCRETSİZ KULLANDIRDIKLARI İÇİN .